2016 m. kovo 27 d., sekmadienis

Gwat merginų velykos!

Hey hey hey!


Visų pirma, sveikinu sulaukus vienos iš gražiausių metų šventės - Šv. Velykų. Kai toks pavasariškas oras už lango, norisi margučius daužyti ne namuose, o kur nors kitur svečiuojantis. :)) Kad netrukdyčiau jūsų šventinio laiko, su nekantrumu noriu pristatyti klubo merginų Velykas, o dar konkrečiau - parodyti kaip jos šiemet margino kiaušinius ir būtent kodėl pasirinko šitokį dažymo būdą. 







Šiemet mes išbandėme populiariausią dažymo būdą - su servetėlėmis, kuris mums labai patiko.
-Baltica 












Šiais metais, mano šeimos šventinį stalą puoš šie, niekuo neišskiriantys nuo daugumos, gana paprasti, bet nepaprasti kiaušiniai. Kaip ir kiekvienais metais juos puošiame taip pat, nededame į tai daug pastangų, bei iššūkių padaryti kažką naujo sau nemetame, nors ką aš čia sakau.. Per  pačią Velykų dieną kiaušinius dekupažuosime su servetėlėmis, įdomiai turėtų gautis. :) Šv. Velykas minime paprastai, šeimos bei giminių rate. 

-Jessicaa






Neatrodo ypatingai, tačiau yra orginalūs mano pačios kūriniai. :) Kaip ir kiekvienais metais puošiu naudodama markerius ir lipdukus - smagiausiu ir šiuolaikiškiausiu būdu.
-Miley





Šiais metais su mama nusprendėme, kad užteks tik senovišku būdu margintų kiaušinių. T.y. su svogūnų laiškais ir įvairiausiomis žolelėmis. Tiesa, bandėme naują būdą su šilkiniu kaklaraiščiu, bet, dėja, gavosi šnipštas,nes kaklaraištis nebuvo šilkinis... Cha! Visas su Šv. Velykomis. Tegul jūsų kiaušiniai būna stipriausi!
-Siuz






Jau kelinti metai iš eilės Velykų kiaušinius marginu vašku. Taip, tai užima daug laiko, tačiau prie įdomaus darbo aš mėgstu ilgam prisėsti.:)) Kadangi daugiau niekas šeimoje vašku jų nedažo,padirbėti tenka vienai, bet vis gi, vėliau galiu pasidžiaugti ir pasiektais rezultatais. :)
-Angeliška


Šiemet mes marginome kiaušinius įprastai su svogūnų lukštais. Bet kartu išgirdome per radiją kalbant, kad margučius puošia chrizantemų žiedais. jie turi atsispausti ant kiaušinio lukšto.Kaip pirmam kartui, mums tai neblogai pavyko. Marginame ir vašku, tik šį kart nespėjome, norėjome išbandyti naująjį būdą. Linksmų jums Šv. Velykų! :)
-kite1








Nuotraukoje matyti vašku ir kavos tirščiais marginti margučiai. Pats marginimo procesas buvo be proto įdomus, reikėjo pasitelkti vaizduotę, o man kaip visada jos pritrūko.:D Bet vis gi kažkas gavosi. 
-Lenceria



Jeigu ne mano močiutė, tikriausiai gyvenime nebūčiau kiaušinių dažiusi vašku.. Tai buvo pirmas kartas! Aišku,močiutė nenorėjo manęs prileisti prie vaško, nes galėjau nusideginti. Man pati močiutė pasakojo, kaip ją tėtis mokino, kaip tėčiui gražiai išeina, o jei ne.. Tai yra senovinis būdas, kurio nepamiršiu ir stengsiuosi išlaikyt. P.S. Kairėje yra močiutės,dešinėje du mano darbai.Iš 9 liko 3, nes Velykos, teko išdalinti! 
-aistutėėė
Kaip ir per kiekvienas Šv. Velykas kiaušinių marginimas labai malonus darbas. Mano šeima kiaušinius margina tradiciškai-su svogūnų lukštais, taip pat dažnai ir su kiaušinių dažais. Kiekvienas nudažytas kiaušinis yra braižomas adata(tai labai kruopštus darbas, kuriam reikia didelės kantrybės). Visi margučiai skirtingi, ir visi turi savo autorius.
Tad visas noriu pasveikinti su šia gražia pavasario švente, kad margučiai būtų stiprūs!
-Evelinute14

2 komentarai:

  1. Oo, koks fainas įrašas :) Šaunuolės merginos, labai gražūs margučiai!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Labai ačiū! Gali būt, kuris nors iš šių kiaušinių marginimo pavyzdžių patiks Jums ir galėsite panaudoti ateityje. :)

      Panaikinti